За нас

onama1

Компанијата ВИК-ДЕНТАЛ е основана во 1993 година со седиште во Загреб, а од Септември 2006 година претпријатието работи во новите простории во Загреб на улица Владимир Прелог бр. 13. Претпријатието вработува 20 вработени од кои тројца се постојани комерцијални претставници со седиште во Ријека, Сплит и Осјек. Сопственик на претпоријатието е мр.Кристијан Теммер, др.стом. 

Во 2008 година е основана сестринска фирма на истиот сопственик во Скопје, Македонија.

Со оглед на постојаниот напредок и ентузијазмот на високомотивираните и стручни млади вработени, компанијата прераснала во еден од водечките дистрибутери на стоматолошки и заботехнички асортиман во Хрватска. 

Во нашиот продажен асортиман има околу 6000 видови на артикли (како потрошни материјали така и стоматолошки уреди за сите намени во стоматологијата), од кои 70% се од директен увоз. Ги претставуваме најпознатите светските производители на стоматолошка опрема и материјали, како што се: 3M, Espe, GC Europe, Hager & Werken, Diadent, Mani, Keystone, Kohler, Omnia, Sacred, Top Glove, Bonart, Servo Dental, Oro Clean Chemie, Nouvag, Edenta,Renew Biocare итн.

Со желба што повеќе да ги унапредиме своите услуги и да им се приближиме на своите купувачи, спроведуваме различни видови облици на продажба и презентација на производите, од редовно претставување на сезонските акции на адресите на стоматолошките ординации, огласување во стручни списанија, организација за стручни собири, посета на специјализирани саеми и конгреси – до посебни телемаркетинг понуди.

Информациите на оваа веб страница како и новата понуда на веб – продажбата која е во план наскоро, исто така се еден од начините да ве запознаеме Вас со нашата продажна програма.